HUNDFYRENDjursjukgymnast

Mina hundar

In memorian

J SEVCH LP1 RLDN SEUCH NUCH INTUCH Sub Terram Dra på Trissor, "Mille" f-02, tysk jaktterrier

Mille var svensk viltspårchampion men framför allt en utmärkt eftersökshund i praktiskt arbete. Han jagade allt från hare till älg som kortdrivare med bra skall. Han hade ett 1:a pris på Tysk Jaktterrierklubbs anlagsprov, fält samt skog med maxpoäng på gryt - och vattendelen, samt två Väl Godkända Grytanlagsprov som sprängare. Mille hade även lydnadsprovsdiplom i kl.1 och Rallylydnadsdiplom nyb. med en poängsvit på 94, 98 och 99p av 100 möjliga. Han var mentaltestad (MH-test). År 2003 blev han 2:a i Stockholms Länsmästerskap i Eftersök (Sv.Jägareförbundet) och 2005 vann han det samt VO-mästerskapet för Mälardalen-Gotland. Han var utställd en del och kunde titulera sig svensk- norsk- och internationell utställningschampion. 

Mille är djupt saknad som en modig, outtröttlig och duktig jaktkamrat, älskad familjemedlem och rolig träningskompis. En härligare spårhund har vi aldrig haft! Han fick ett långt och aktivt liv in i det sista, nästan 14 år gammal var han med på jakter och eftersök hela "sista" säsongen. Jakthimlen har fått en ny stjärna <3

In memorian

LP1 Future Kids My-Way, "Lisa" 1996-2010, welsh terrierLP1 Fu

Jag kommer aldrig att glömma första gången jag såg Lisa - maken till liten, söt och ärtig welsh! Det gjorde att Lisa kom till oss som omplacering vid 2,5 års ålder. En welsh som gick att "spanna" måste ju bara testas i gryt, men även om hon var helt orädd så hade hon tyvärr inte riktigt de jaktliga kvaliteterna som krävs. Istället blev hon godkänd i anlagsklass på viltspårprov och fick ett 1:a pris i öppen klass. Hon tävlade dessutom i lydnad upp i kl.2 och fick Lydnadsprovsdiplom i klass 1. Lisa hade gk Karaktärsprov och var mentaltestad (MH-test). Hon tyckte agility var kul och vi tävlade även lite grann i det. Jag ställde ut Lisa en del med två cert som resultat.

Lisa var en riktig knähund, hon älskade att ligga och bli klappad och gosad med. Hon var en kämpe som nu får vila från sina bekymmer i hundhimlen.  

In memorian

SVCH LP1 Dimwitch Name of the Game, "Vicki" 1993 - 2008, welsh terrier

Vicki jagar numera i de sälla jaktmarkerna. Hon var en unik hund och ganska ensam i sin ras om att ha levt sitt liv som aktiv jakthund. Hon jagade klövvilt som kortdrivare med ett hörbart och klangfullt skall och hon hade ett utmärkt sök. Det har under åren fällts många rådjur och älgar för henne, men även en och annan räv och hare. Hon hade en härlig kontakt i skogen och var alltid snabbt tillbaka efter drev. Hon var svensk viltspårchampion, men framförallt en duktig eftersökshund i praktiskt arbete och har hjälpt till att lösa många eftersök på älg och rådjur. Vicki tränade och tävlade även i lydnad och fick ett lydnadsprovsdiplom i kl.1, ett 1:a pris i kl.2 och tävlade upp i kl.3. Hon var mentaltestad (MH-test) och hade gk BoK-prov. Vicki var en självsäker, modig, hetlevrad terrier, full av energi och temperament, men samtidigt med en förmåga att fullkomligt koppla av när det inte var jakt på gång. Skitjakt på dig älskade hund!

In memorian

TJH SUCH Dimwitch Hot Sex, "Alex", 1991 -2007, welsh terrier

Alex var en underbar hund - mångsidig och med stor arbetskapacitet, och tillsammans hade vi många aktiva och innehållsrika år. Han blev godkänd Räddningshund -95 och var aktiv fram till 11 års ålder. Under den tiden deltog han på tre DM för Räddningshundar i Stockholm samt ett Tjänstehunds -SM, förutom oräkneliga övningar och träningar. Allsidig som han var hade han även gk Grytkaraktärsprov, gk Grytapporteringsprov och var godkänd i anlagsklass på viltspårprov. Alex var Mentaltestad och godkänd på det numera borttagna Bevaknings - och Karaktärsprovet (BoK-prov). Alex var inte bara duktig, han var även vacker och kunde titulera sig svensk utställningschampion. Alex har för alltid en speciell plats i mitt hjärta.

In memorian

SUCH FINUCH Robic`s Kurtiz-Anna, "Zanna", 1982 -1994, welsh terrier

Zanna var min första hund av rasen welsh terrier och jag tog henne som en omplacering då hon var fyra år gammal och inte längre kom överens med den andra tiken i hushållet. Med henne deltog jag på utställningar och tävlade i lydnad några gånger, men fick inte riktigt till motivationen och precisionen då hon heller inte var tränad tidigare. Genom Zanna introducerades jag i grytverksamheten, och vid nio års ålder fick hon för första gången i sitt liv konfronteras med och skälla på grävling i gryt. Zanna var svensk och finsk utställningschampion och hade godkänt karaktärsprov.

2